A Taoizmus és a Ji King – előadás 1-6.

13,000.00Ft

Mireisz László: A Taoizmus és a Ji King előadások első 6 előadása. Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy az előadássorozat egyben is megvásárolható, kedvezményes áron. A terméket megtalálják a Ji King előadásai között.

Ajánlott irodalom: Mireisz László: A Taoizmus és a Ji King

Cikkszám: LT0001A Kategóriák: , Címkék: , Termék ID:2732

Leírás

A Változások Törvénykönyve (Ji King)

Ősi kínai módszer a jang és a jin, a világos és a sötét erők játékának leírására. Minden állapot e két erő vagy természeti energia változása által jön létre. A Változások Könyve 64 természeti képet használ a mindenség állapotainak leírására. Ezek a hatvonalas úgynevezett hexagramok, amelyek mindegyike két természeti ősképből, a három-vonalas trigramból áll. A változásokat az egyes vonalak változása jelöli.

A Ji King, azaz a Változások Könyve nem csak a Nagy Szabályt foglalja magába, hanem a Taoizmus teljes tanítását is, a Tao és a Tan lényegét. Ha átlátjuk a hexagramok közti összefüggéseket, fel fogjuk ismerni a Tao működését is, a Tan univerzális voltát, és a mindenre és mindenkorra kiterjedő egyetemes lényegét.

A cél az, hogy a képeket a saját életünkre vonatkoztatva tudjuk megélni, így amikor haladni kell, akkor haladjunk, amikor pedig meg kell állni, akkor álljunk meg, mert így tudunk együtt mozogni az idővel. A Taoizmus és a Ji King című könyv újra kapható,itt a web odalon meg is vásárolható.

Miresz László a Göncöl Szellemtudományi Szabadegyetemen a Hagyomány Tanszék szervezésében a 2012-es tanév őszi szemeszterben egy 12 részből álló előadássorozatot tartott: A Taoizmus elmélete,gyakorlata és jósrendszerei címmel, amely a Tao tanításairól, a taoista életről és energiatanról, valamint a taoista szellemi út és a Ji King összefüggéseiről szól.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„A Taoizmus és a Ji King – előadás 1-6.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.